Min familie


la Cour

Navnet la Cour stammer fra min mors familie, hvor det kan spores tilbage til fanskmanden Pierre (Dornonville de) la Cour (1716 - 1775), der som ganske ung kom til Danmark. Han var min tip-tip-tip-tip-oldefar - eller noget i den stil.

Jeg er ikke døbt la Cour. Jeg tog navnet, da Rebekka skulle døbes, fordi vi gerne ville have, at hun skulle hedde det, og det ville virke fjollet, hvis hun hed noget, hverken Sigmund eller jeg hed.

Af mere eller mindre kendte personer i min familie kan nævnes min oldemor, Rebekka Blicker la Cour, som betød meget for husholdningsfaget i Danmark (og som i øvrigt også var i familie med Steen Steensen Blicker), og min tip-oldefars fætter, Poul la Cour, som var videnskabsmand og siges at være grundlægger af den moderne vindmølleteori. Min tip-oldefar, Albert Philip la Cour var i en periode forstander på Den Classenske Agerbrugsskole på Næsgård på Falster, som nu er en efterskole. Han var i øvrigt også Lotte Heises tip-oldefar, idet vores oldemøder var søstre. Landbrugsskolen på Næsgård var den ældste af sin slags i Danmark, men den er nu lukket og flyttet til Nykøbing Falster.

Der findes en forening for la-Cour-slægten. Jeg er ikke medlem, og planlægger heller ikke at blive det, men jeg synes alligevel, der er lidt spændende. Foreningen har en hjemmeside, hvor man kan læse meget om slægten, og de udgiver også en bog med en oversigt over så godt som alle efterkommere af Pierre la Cour.

 

Andersen

Navnet Andersen er der ikke så meget at sige om, men min fars fætter har lavet en hjemmeside, han kalder "Scholz / Andersen- Homepage" for hele den del af min familie. Jeg kender langt fra alle, og det er et stort og flot stykke arbejde, han har lavet.