Lidt om mig


Mit navn er Solvejg la Cour Andersen. Jeg blev født den 16. april 1970 på Frederiksberg. Jeg har fødselsdag samme dag som dronningen, så der bliver flaget over hele landet på min fødselsdag. Det elskede jeg som barn, og jeg synes stadig, der er lidt hyggeligt.

De første par måneder af mit liv, boede jeg i Domus Vista - som den dag i dag stadig er Danmarks højeste beboelsesejendom - indtil mine forældre først flyttede ned til min farbror i Strøby Egede og senere købte hus i Valløby, hvor jeg voksede op.

Jeg gik i skole på Strøbyskolen, og derefter tog jeg på Køge Handelsskole. I 1990 blev jeg HH-student, og efter handelsskolen tog jeg til USA som au-pair, hvor jeg boede i Chicago-området. Det var rigtig spændende at opleve den amerikanske kultur på nært hold, og udover naturligvis at passe børn, bød året på en masse sjove oplevelser og venskaber med au-pair-piger fra andre europæsike lande.

Da jeg kom hjem fra USA, startede jeg på korrespondentstudiet på Handelshøjskolen i København, hvor jeg læste engelsk og tysk. Efter det læste jeg datalingvistik på overbygningen. Uddannelsen som cand.ling.merc. i datalingvistik er en kombination af it og sprog, der især fokuserer på anvendelsen af computere til analysere og strukture sprog. I starten virkede det hele lidt abstrakt, men det var faktisk meget spændende. Uddannelsen er meget bred, og der blev undervist i bl.a. terminologi, maskinoversættelse, databaser, programmering og natursprogsbehandlig (se bl.a. http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_language_processing eller http://research.microsoft.com/nlp/) - alt sammen med et datalingvistisk fokus.

Gennem hele min studietid boede jeg på Rebæk Søpark Kollegiet i Hvidovre. Jeg kan absolut anbefale at flytte på kollegie. Det var en rigtig sjov tid, selvom det nogle gange godt kunne blive lidt for meget med opvask, der flød i køkkenet og folk, der larmede i eksamensperidoen.

I 1999 fik jeg arbejde som dokumentationsmedarbejder hos Edlund A/S, som laver software til forsikringsbranchen. Min opgave var at skrive brugermanualer til kunderne. Det var lidt af et tilfælde, at det lige præcis var det, jeg kom til at arbejde med, og det er utroligt at tænke på, hvor meget det har præget min karriere. Udover at skrive manualer, lavede jeg også en masse ting til deres intranet. Jeg anede intet om web-udvikling, da jeg blev ansat, men det fik jeg lært. Jeg var rigtig glad for at være der. Der var en rar atmosfære, og det var nogle rigtig rare kollegaer, jeg havde. Desværre blev min stilling nedlagt, da jeg kom tilbage fra barsel, og jeg blev opsagt.

Der skulle gå nogle måneder, inden jeg fik arbejde igen, men i efteråret 2007 blev jeg ansat som technical writer hos Milestone Systems, som laver video-overvågningssystemer. Det var rigtig spændende igen at skulle sætte sig ind i en masse nye ting. Desværre blev jeg ansat på et meget uheldigt tidspunkt, hvor der var meget travlt og min nærmeste kollega skulle på forældreorlov, så der var ikke rigtig tid til oplæring, og jeg blev opsagt, da prøvetiden sluttede.

Siden har jeg haft diverse projektansættelser, hvor jeg primært har haft med sofware-dokumentation at gøre. Jeg har opdateret eksisterende dokumenter af teknisk og ikke-teknisk karakter på både dansk og engelsk, og har udviklet nye dokumenter fra bunden. Det har været spændende at skulle sætte sig ind i så mange nye områder, men heldigvis er jeg meget nysgerrig og får hurtig smag for de områder, jeg arbejder inden for.